Body

Romanian Devotionals

Nu sucul și cartofii noștri prăjiți

Tim Dilena

Acum câțiva ani, conduceam cu fiica cea mică. Eram doar eu și ea, iar când ești cu tata, uneori ajungi să faci lucruri care mamei nu i-ar plăcea, de aceea mă întreabă: „Vrei să îmi iei cartofi prăjiți și un shake de vanilie la McDonald’s?”

„Sigur”, am răspuns. „Este doar odată.” Am luat cartofii prăjiți, ea stătea în spate, iar acel miros era îmbietor, așa că am spus: „Hei, pot să iau câțiva din cartofii prăjiți?”

„Absolut nu.”

I-am spus: „Dă-mi doar un cartof prăjit! Doar unul.”

Un cuvânt pentru cei descurajați

David Wilkerson (1931-2011)

Atâta durere, suferință și întristare sunt cauzate de boală, maladie și dezastru. Atâția credincioși răniți sunt în lume. Biblia ne spune: „De multe ori vine nenorocirea peste cel fără prihană...” Totuși, următoarea secvență schimbă mesajul în întregime „...dar Domnul îl scapă întotdeauna din ea.” (Psalmul 34:19)

David a strigat: „Doamne, adu-ți aminte de David și de toate necazurile lui!” (Psalmul 132:1). Acest om evlavios s-a confruntat cu multe necazuri. Rugăciunea lui a fost: „Doamne, Tu i-ai izbăvit pe alții din necazurile lor. Nu uita de mine! Ajutați-mă! Eliberează-mă!"

Rodul unei vieți de rugăciune

David Wilkerson (1931-2011)

Pentru a fi membru al adevăratei biserici a lui Dumnezeu, trebuie să fii cunoscut de către numele Iehova Șama: „Domnul este acolo” (vezi Ezechiel 48:35). Alții trebuie să poată spune despre tine: „Este evident că Domnul se află cu această persoană. De fiecare dată când o văd, simt prezența lui Isus. Viața sa reflectă cu adevărat slava lui Dumnezeu.”

Dumnezeul care iartă

David Wilkerson (1931-2011)

În acest moment s-ar putea să porți un război cu pierderi împotriva unui fel de ispite. Oricare ar fi lupta ta, te-ai hotărât să nu fugi de Domnul. Refuzi să te lași în mâinile păcatului. În schimb, ai strâns Cuvântul lui Dumnezeu în inimă. Totuși, ca și David, ai obosit. Acum ai ajuns într-un punct în care te simți absolut neajutorat. Inamicul te inundă cu disperare și minciuni.

Vindecarea din partea Păstorului

David Wilkerson (1931-2011)

Cu toții suntem familiarizați cu Psalmul 23. Mesajul său mângâietor este bine cunoscut chiar și printre cei necredincioși. Acest renumit psalm a fost scris de regele David, iar pasajul său cel mai faimos este în versetul de la început: „Domnul este păstorul meu, nu voi duce lipsă de nimic.”

Fără urme de sânge

Tim Dilena

Pastorului nostru executiv din Detroit i-a fost spartă casa la 3:00 dimineața, în timp ce, slavă Domnului, familia lui era plecată din oraș. El a auzit o fereastră spartă. Un om intrase în casa lui căutând bani de droguri. Pastorul nostru cobora scările, când hoțul a luat cel mai mare cuțit de bucătărie pe care l-a putut găsi și l-a întâlnit pe scări. L-a înjunghiat de mai multe ori în stomac, apoi în spate lângă măduva spinării de încă 12 ori, apoi în la bărbie încă de șase ori, pentru a încerca să-l omoare.

Preoția Noului Templu

David Wilkerson (1931-2011)

Vă rugăm să citiți cu atenție Ezechiel 44:15–16. Profetul se referă la un bărbat pe nume Țadoc, care a slujit ca preot în timpul domniei lui David. Numele ebraic Țadoc înseamnă „drept sau neprihănit”. Acest om neprihănit nu s-a abătut niciodată în credincioșia lui față de David sau față de Domnul. El a stat alături de rege și de Cuvântul lui Dumnezeu prin vremuri bune și vremuri grele. Țadoc a rămas mereu loial lui David, pentru că știa că regele era unsul Domnului.

Lecțiile din vizuina leului

David Wilkerson (1931-2011)

Credința începe cu o abandonare totală a sinelui în grija lui Dumnezeu, însă credința noastră trebuie să fie activă, nu pasivă. Trebuie să avem deplină încredere că Dumnezeu poate și va face imposibilul. Vedem în Scripturi cum „Isus S-a uitat țintă la ei și le-a zis: "La oameni lucrul acesta este cu neputință, dar la Dumnezeu toate lucrurile sunt cu putință."” (Matei 19:26) și „Niciun cuvânt de la Dumnezeu nu este lipsit de putere!” (Luca 1:37).

Pe scurt, credința spune întotdeauna: „Dumnezeu este suficient!”