PALKKAPÄIVÄ ON TULOSSA | World Challenge

PALKKAPÄIVÄ ON TULOSSA

David WilkersonMarch 9, 2017

Näytänpä sinulle neljä surullista esimerkkiä Herran valtaistuimelta syöksemisen seurauksesta.

”Israel oli rehevä viiniköynnös, joka teki hedelmiä”(Hoos.10:1). Jokainen israelilainen etsi omaansa, ja tuloksena oli täydellinen tyhjyys. Hoosea puhui tässä uskoville, näyttäen kuvan siitä, mitä tapahtuu kaikille, jotka työntävät Herran pois elämästään. Sellaisista ihmisistä tulee itsekkäitä ja surkeita. Heidän kaikki ponnistelunsa päättyvät tyhjyyteen.

”Liukas [engl. jaettu] oli heidän sydämensä; nyt he saavat siitä kärsiä: hän särkee heidän alttarinsa, hävittää heidän patsaansa”(Hoos.10:2). Meidän kansakuntamme on jaettu. Amerikkalaiset palvelevat Jumala ja uskontoa vain huulillaan, eivät he palvele Herraa totuudessa. Tämä on johtanut suorastaan kaikkien kunnioitettavien laitosten murtumiseen. Meidän yhteiskuntamme ei enää luota Jumalaan, vaan sen sijaan kääntyy hallituksen ja opetuslaitoksen puoleen. Sosiaaliturva yrittää saada aikaan jonkinlaista tasapainoa. Jumala sanoo: ”Jos ette luota Minuun, Minä hävitän kaikki teidän laitoksenne. Silloin teille ei jää mitään, mihin uskoa”.

”Te olette kyntäneet jumalattomuutta, leikanneet vääryyttä ja syöneet valheen hedelmää; sillä sinä olet luottanut omaan tiehesi, sankariesi paljouteen”(Hoos.10:13). Hoosea sanoo tässä: ”Te lakkasitte luottamasta Herraan ja nyt te joudutte niittämään rikkomuksenne satoa”. Ihmiskunta tänään on älykäs, koulutettu, mutta me olemme hyljänneet Raamatun ja rukouksen. Mihin meidän älyllinen koulutuksemme on vienyt meidät?

”Ei ole meillä kuningasta, sillä me emme ole peljänneet Herraa" (Hoos.10:3). Israelin kuninkaan sydän oli täynnä epäjumalan palvontaa. Kun luopumus alkoi, kuningas ei pystynyt lopettamaan heidän uskonsa menetystä.  Hänen sanoissaan ei ollut auktoriteettia ja kansa marisi: ”Meillä ei ole johtajaa, ei suuntaa. Me olemme tuuliajolla.”

Sama tapahtuu tänä päivänä kirkoissamme. Monet uskovat pilkkaavat pastoreitaan, ivaten heidän auktoriteettiaan. Miksi? Siksi, että heidän sanoissaan ei ole voimaa! Ihmiset sanovat: ”Ei meillä ole enää johtajaa seurakunnassamme. Olemme hukassa ja sekaisin”. Surullista kyllä, tämä on palkkapäivä Herran syöksemisestä valtaistuimelta.

Download PDF